Gewijzigde datum!

Introductieworkshop zaterdag  19 juni 2021 

10.30 – 17.00 uur te Utrecht (onder voorbehoud)

 Op zaterdag 29 mei 2021 biedt Stichting DvT-Noord weer een introductieworkshop aan over de drama-(therapeutische) methode Developmental Transformations. ‘Spelenderwijs’ worden de basisprincipes van DvT uiteengezet. De workshop is bedoeld voor eenieder die geïnteresseerd is in Developmental Transformations. Na deelname aan deze introductieworkshop is het mogelijk een uitgebreidere basiscursus van 4  zaterdagen te volgen  (data: 19 juni, 10 juli, 18 september, 9 oktober).

 Developmental Transformations 

Developmental Transformations (DvT) is een specifieke drama(-therapie) methode ontwikkeld door David R. Johnson, PH.D., RDT-BCT. Inmiddels heeft DvT de interesse gewekt van dramatherapeuten en Creatieve Therapie opleidingen in verschillende landen in de wereld. In Nederland bestaat er inmiddels de mogelijkheid een volledig opleidingstraject te volgen, dat leidt tot ‘graduation’ bij het International Institute for Developmental Transformations in Verenigde Staten. 

In deze methode ontstaat spel via vrije improvisatie. In het spel kunnen deelnemers ervaringen opdoen in het hier en nu. Zij kunnen gevoelens en gedachten inbrengen en daarmee spelen, om ze vervolgens weer los te laten en ze te transformeren in nieuwe beelden die zich aandienen. Op die manier ontstaat een continu proces van het opkomen van beelden, ermee spelen en ze weer loslaten. De deelnemers leren in ‘belichaamde’ (embodied) spelontmoetingen de nabijheid van onvoorspelbare anderen toe te laten, zonder daarbij overmeesterd te worden door beklemmende angsten of remmingen. Ze leren deze gevoelens te verdragen en daarbij het contact met zichzelf te behouden. Op die manier ontwikkelt de deelnemer het vermogen om mee te bewegen in de instabiliteit van het leven. 

 Informatie 

  • Website: www.developmentaltransformations.nl / www.developmentaltransformations.com 
  • Voor wie: Vaktherapeuten, studenten creatieve therapie en andere geïnteresseerden (vanwege coronamaatregelen enkele kleine groepen met maximaal 6 deelnemers per groepje). 
  • Waar: Utrecht indien mogelijk (i.v.m. beschikbaarheid door coronamaatregelen kan het zijn dat we zullen uitwijken naar Amersfoort)
  • Kosten: 65,00 Euro (i.v.m. Corona zelf lunch meebrengen, voor koffie en thee wordt gezorgd)  
  • Aanmelden:  uiterlijk  5 juni 2021 door een mail te sturen naar developmental@live.nl, o.v.v. ‘Introductieworkshop DvT 19 juni 2021.  Je ontvangt dan een aanmeldingsformulier, waarin de benodigde informatie staat over betaling en deelname. Na betaling is je aanmelding definitief.  
  • Accreditatie SRVB:  6 punten (onder voorbehoud)