Zaterdag 4 april 2020
10.30 – 17.00 uur te Utrecht 

Deze workshop is helaas gecanceld in verband met de Corona-crisis. Deelnemers kunnen zich aanmelden voor de volgende introductieworkshops (6 juni en 3 oktober 2020), of hun deelnemerbijdrage terug laten storten. Zij zijn hierover geïnformeerd.

Op zaterdag 4 april 2020 biedt Stichting DvT-Noord weer een introductieworkshop aan over de drama-(therapeutische) methode Developmental Transformations. ‘Spelenderwijs’ worden de basisprincipes van DvT uiteengezet. De workshop is bedoeld voor eenieder die geïnteresseerd is in Developmental Transformations. Na deelname aan deze introductieworkshop is het mogelijk een uitgebreidere basiscursus van 4 zaterdagen te volgen (start 21 november 2020, onder voorbehoud).

Developmental Transformations 

Developmental Transformations (DvT) is een specifieke drama(-therapie) methode ontwikkeld door David R. Johnson, PH.D., RDT-BCT. Inmiddels heeft DvT de interesse gewekt van dramatherapeuten en Creatieve Therapie opleidingen in verschillende landen in de wereld. In Nederland bestaat er inmiddels de mogelijkheid een volledig opleidingstraject te volgen, dat leidt tot ‘graduation’ bij het International Institute for Developmental Transformations in de Verenigde Staten. 

In deze methode ontstaat spel via vrije improvisatie. In het spel kunnen deelnemers ervaringen opdoen in het hier en nu. Zij kunnen gevoelens en gedachten inbrengen en daarmee spelen, om ze vervolgens weer los te laten en ze te transformeren in nieuwe beelden die zich aandienen. Op die manier ontstaat een continu proces van het opkomen van beelden, ermee spelen en ze weer loslaten. De deelnemers leren in ‘belichaamde’ (embodied) spelontmoetingen de nabijheid van onvoorspelbare anderen toe te laten, zonder daarbij overmeesterd te worden door beklemmende angsten of remmingen. Ze leren deze gevoelens te verdragen en daarbij het contact met zichzelf te behouden. Op die manier ontwikkelt de deelnemer het vermogen om mee te bewegen in de instabiliteit van het leven. 

 

Informatie 

  • Website: www.developmentaltransformations.nl / www.developmentaltransformations.com 
  • Voor wie: Vaktherapeuten, studenten creatieve therapie en andere geïnteresseerden (minimaal 8, maximaal 14 deelnemers). 
  • Kosten: 65,00 Euro (inclusief lunch)  
  • Aanmelden:  uiterlijk  15 maart 2020 door een mail te sturen naar: developmental@live.nl, o.v.v. ‘Introductieworkshop DvT 4 april.  Je ontvangt dan een aanmeldingsformulier, waarin de benodigde informatie staat over betaling en deelname. Na betaling is je aanmelding definitief.  
  • Accreditatie SRVB: 6 punten (onder voorbehoud).