De basiscursus heeft als doel om je vertrouwd te maken met de basiskennis en vaardigheden die nodig zijn om met DVT een start te kunnen maken.  De cursus bestaat uit 4 themadagen.  Ben  je na deze cursus geïnteresseerd om je verder te bekwamen/professionaliseren  in DVT dan bestaat de mogelijkheid om  aan een peer-to-peer oefen en intervisie groep deel te nemen.

Inhoud

Tijdens de themadagen staan individuele en groepssessies centraal en gaan we via deze sessies in op het dagthema. Het theoretische kader wordt gegeven d.m.v. korte presentaties en literatuur.

De eerste themadag op 21 april 2012 gaat over noticing, tracking the energy,  flow.  Via groeps- en individuele sessies wordt duidelijk wat het belang daarvan in DvT is.

Op 2 juni 2012 spelen de 5 processen een belangrijke rol. Zij hebben invloed op de energie in het spel. Het gaat dan om: Mate van ambiguïteit; Medium van expressie; Mate van complexiteit van het spel; Intensiteit van het affect; Interpersonal demand.

Tijdens de cursusdag op 29 september 2012 gaan we in op een aantal (improvisatie) technieken, die in DvT  gebruikt kunnen worden om het spel te beïnvloeden. Ze zijn gericht op het versterken, uitbreiden of ontregelen van het spel.

De laatste dag op 3 november 2012 staat in het teken van het groepsspel. De principes en werkwijzen die in de eerste drie themadagen aan de orde kwamen worden hier geïntegreerd. Leiderschap en de structuur of opbouw van een groepsspel staan deze dag centraal.

Literatuur

Tijdens de themadagen is het mogelijk de Reader ‘Developmental Transformations  – Papers, 1982-2006’ van het Institute for Developmental Transformations, New York, aan te schaffen, op papier of op cd.  Kosten daarvan bedragen 20,00 Euro.

Kosten

De kosten van deze cursus, bestaande uit 4 cursusdagen, bedragen in totaal 195,00 Euro. chemas-microsoft-com:office:office” /><o></o>

Indien de kosten voor de cursus een belemmering  vormen om deel te nemen, kan in overleg een aangepast tarief worden vastgesteld. Schrijf daarvoor een bericht naar onderstaand mailadres.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden voor de cursus door een mail te sturen naar developmental@live.nl, met je naam, adres en telefoonnummer. Je ontvangt dan een bevestiging van je aanmelding en gegevens over de betaling. De aanmelding wordt definitief als de cursuskosten zijn betaald. Inschrijven kan tot 24 maart. Afmelden  voor de training, met restitutie van het cursusgeld, kan tot twee weken voor aanvang van de eerste trainingsdag.

Accreditatie SRVB is in aanvraag.