‘The essential proposition of DvT theory is that Being is unstable (…). DvT attempts not to quell this turbulence, but to reduce our fear of it. To be able to feel comfortable on the swaying boat in a rough sea, not only to walk on solid ground.’ (D.R. Johnson, 2005) 

Essentieel uitgangspunt binnen de DvT theorie is dat het leven instabiel is (…) DvT poogt niet de turbulentie te bedwingen, maar de angst ervoor te verminderen. Jezelf comfortabel leren voelen op een bewegende boot op zee, niet alleen kunnen lopen op vaste bodem. 

Introductieworkshops
Op zaterdag  10 maart en 9 juni  biedt Stichting DvT-Noord een introductieworkshop aan over de drama-(therapeutische) methode Developmental Transformations. ‘Spelenderwijs’ worden de basisprincipes van DvT uiteengezet. De workshop is bedoeld voor een ieder die geïnteresseerd is in Developmental Transformations. Na deelname aan deze introductieworkshop is het mogelijk een uitgebreidere basiscursus van 4 zaterdagen te volgen (start september 2018). 

Developmental Transformations
Developmental Transformations (DvT) is een specifieke drama(-therapie) methode ontwikkeld door David R. Johnson, PH.D., RDT-BCT. Inmiddels heeft DvT de interesse gewekt van dramatherapeuten en Creatieve Therapie opleidingen in verschillende landen in de wereld. In Nederland bestaat er inmiddels de mogelijkheid een volledig opleidingstraject te volgen, dat leidt tot ‘graduation’ bij het International Institute for Developmental Transformations in Verenigde Staten. 

In deze methode ontstaat spel via vrije improvisatie. In het spel kunnen deelnemers ervaringen opdoen in het hier en nu. Zij kunnen gevoelens en gedachten inbrengen en daarmee spelen, om ze vervolgens weer los te laten en ze te transformeren in nieuwe beelden die zich aandienen. Op die manier ontstaat een continu proces van het opkomen van beelden, ermee spelen en ze weer loslaten. De deelnemers leren in ‘belichaamde’ (embodied) spelontmoetingen de nabijheid van onvoorspelbare anderen toe te laten, zonder daarbij overmeesterd te worden door beklemmende angsten of remmingen. Ze leren deze gevoelens te verdragen en daarbij  het contact met zichzelf te behouden. Op die manier ontwikkelt de deelnemer het vermogen om mee te bewegen in de instabiliteit van het leven. 

Informatie
Voor wie:
Vaktherapeuten, studenten creatieve therapie en andere geïnteresseerden (minimaal 8, maximaal 14 deelnemers)
Kosten:
55,00 Euro (inclusief lunch)
Aanmelden: 
Voor de workshop van 10 maart uiterlijk 18 februari, voor de workshop van 9 juni uiterlijk 20 mei, door een mail te sturen naar developmental@live.nl, o.v.v. ‘Introductieworkshop DvT + voorkeursdatum’
Accreditatie:
SRVB: 6 punten