10.30 – 17.00 uur te Utrecht 

Op zaterdagen 2 maart en 8 juni 2024 biedt Stichting DvT-Noord weer  introductieworkshops aan over de drama-(therapeutische) methode Developmental Transformations. ‘Spelenderwijs’ worden de basisprincipes van DvT uiteengezet. De workshop is bedoeld voor een ieder die geïnteresseerd is in Developmental Transformations. Na deelname aan één van deze introductieworkshop is het mogelijk een uitgebreidere basiscursus van 4  zaterdagen te volgen, naar verwachting in studiejaar 2024/25.

Developmental Transformations 

Developmental Transformations (DvT) is een specifieke drama(-therapie) methode ontwikkeld door David R. Johnson, PH.D., RDT-BCT. Inmiddels heeft DvT de interesse gewekt van dramatherapeuten en Creatieve Therapie opleidingen in verschillende landen in de wereld. In Nederland bestaat er inmiddels de mogelijkheid een volledig opleidingstraject te volgen, dat leidt tot ‘graduation’ bij het International Institute for Developmental Transformations in Verenigde Staten. 

In deze methode ontstaat spel via vrije improvisatie. In het spel kunnen deelnemers ervaringen opdoen in het hier en nu. Zij kunnen gevoelens en gedachten inbrengen en daarmee spelen, om ze vervolgens weer los te laten en ze te transformeren in nieuwe beelden die zich aandienen. Op die manier ontstaat een continu proces van het opkomen van beelden, ermee spelen en ze weer loslaten. De deelnemers leren in ‘belichaamde’ (embodied) spelontmoetingen de nabijheid van onvoorspelbare anderen toe te laten, zonder daarbij overmeesterd te worden door beklemmende angsten of remmingen. Ze leren deze gevoelens te verdragen en daarbij het contact met zichzelf te behouden. Op die manier ontwikkelt de deelnemer het vermogen om mee te bewegen in de instabiliteit van het leven. 

 Informatie 

 • Website: www.developmentaltransformations.nl / www.developmentaltransformations.com 
 • Voor wie: Vaktherapeuten, studenten creatieve therapie en andere geïnteresseerden. Maximale groepsgrootte is 14 deelnemers.
 • Kosten:
  70,00 Euro indien je zelf betaalt;
  90,00 Euro indien je werkgever betaalt of vergoedt.
  Dit is inclusief koffie en thee, voor een lunch dien je zelf te zorgen.
    
 • Aanmelden:  uiterlijk  10 februari 2024  (voor de workshop van 2 maart 2024) / 18 mei  (voor de workshop van 8 juni 2024)  door een mail te sturen naar developmental@live.nl, o.v.v. ‘Introductieworkshop DvT + datum workshop .  Je ontvangt dan een aanmeldingsformulier, waarin de benodigde informatie staat over betaling en deelname. Na betaling is je aanmelding definitief.  
 • Accreditatie SRVB:  6 punten (onder voorbehoud)